Baka glutenfria småkakor

Idag ska vi dela med oss av ett par härliga recept på glutenfria småkakor! Dessa kakor är så mumsiga att det inte spelar någon roll om man är känslig mot gluten eller ej. De uppskattas av hela familjen. Vi börjar med ett väldigt enkelt recept på glutenfria kolakakor som är ruskigt goda. Kolakakor bakas traditionellt med vetemjöl men det går att ersätta med ett par teskedar pofiber och en glutenfri mjölmix. Du kan köpa en glutenfri mjölmix eller göra din egen med rismjöl, bovetemjöl, majsmjöl och potatismjöl.

För att baka 30 kakor behöver du 2 tsk pofiber, 3 dl glutenfri mjölmix, 1 dl strösocker, några vaniljdroppar, 1 tsk bikarbonat, lite ljus sirap och 100 g smör. Ersätt strösockret med stevia för ett sockerfritt alternativ. Det går också att göra kakorna glutenfria med veganskt margarin. Kakorna gräddas i 200 grader i en kvart och sedan skär man upp längderna i små bitar. Låt de svalna på plåten för de kommer att gå sönder om du försöker flytta på dem för tidigt. Vi brukar ställa plåten i vårt svala växthus. Har du inget växt hus? Köp ditt växthus här!

Glutenfria havrekakor är också väldigt goda! Speciellt med lite russin i och om du vill lyxa till det ordentligt kan du ha i lite finhackade nötter i smeten. Här kan du ta ett vanligt recept på havrekakor och helt enkelt baka dem med glutenfri havre, som går att köpa i butiken. Hur gott som helst och busenkelt att baka. Dessa kakor är lika beroendeframkallande som kolakakorna, så säg inte att vi inte varnade dig!