Fika utomhus

Mat smakar ju bättre utomhus – eller hur? Det bli en helt annan sak om man äter en kaka, en bulle eller en muffins ute i skogen eller någon annanstans utomhus efter att man har vandrat runt där ett tag. Det finns ju nästan inget som är mysigare än att sätta sig på en plats i skogen, ta något varmt och dricka och äta en bulle.

När du ändå är ute kan du ta med hela familjen. Ta även med dig de minsta barnen i en bärstol eller liknande. Bjud med familjevänner och ha en heldag utomhus. Det kommer både att smaka gott och göra gott för era kroppar och sinnen. Dessutom får ni tid med varandra och det gör att allting bli ännu lite bättre.

Grilla ditt fika

Om du är sugen på att testa att baka utomhus är det helt möjligt. Det du kan behöva är möjligheten att elda. Nästa gång du ska ut och grilla korv kan du samtidigt ta med dig ingredienser till att göra pinnbröd som ni också kan grilla. Vill ni lyxa till det lite extra är det väldigt gott att doppa pinnbrödet i nutella.

Eller varför inte göra smores? Det är ju kanske den mest perfekta efterrätten eller fikat att äta utomhus. Det enda du behöver göra är att grilla en marshmallow, ta två kex och lägga en bit choklad på vardera kex. Sen lägger du din marshmallow på ett av kexen och toppar med det andra. Där har du kanske den godaste “smörgåsen” någonsin.