Gå utanför boxen och lyckas med bakningen

Är du sugen på att baka men vet inte vad du ska baka? Då kan det vara bra att passa på att tänka utanför boxen och prova något nytt. Att baka med kaffe, juice, kolsyrade drycker eller chili är kanske inte det vanligaste, men samtidigt kan det vara de där extra tilläggen som sätter pricken över i:et. Skulle du misslyckas första gången bör du dock inte ge upp, utan testa flera gånger om och lär dig längs vägen. Genom att hitta din niche och sätta din egen prägel på det kan du verkligen bli duktig och lyckas med att få till riktigt goda bakverk.

Användbara redskap

Om du däremot vill experimentera och baka saker som är lite ovanliga och utanför boxen kan det dock krävs lite andra redskap, eller åtminstone andra produkter som kanske i sig kräver lite extra förberedelse. Ska du exempelvis använda kaffe i din kaka kan det vara bra att ha tillgång till en kaffemaskin. Du behöver självklart inte flera effektiva kaffemaskiner för att lyckas. Men det vi menar är att sådana saker kan vara bra att planera för och tänka igenom innan du sätter igång.

Kaffe är dock inte det enda som kan användas till så mycket mer än att bara vara en dryck. Visste du att kolsyrat vatten ofta ingår i våffelrecept, eller att många recept på kebabsås innehåller Fanta? Många gånger är det just dessa oväntade ingredienser som gör hela resultatet, så var inte rädd för att experimentera i köket och hitta på egna, nya smaker eller kombinationer!