Vad sägs om sju sorters kakor till jobbfikat?

Ni älskar att baka lika mycket som vi gör och ni kanske känner igen er i detta scenario… Istället för att man kommer till arbetsplatsen med en påse med bullar från Ica, så kommer man med en hel shoppingpåse full med tupperware med olika sorters kakor. För när det väl är din tur att bjuda kollegorna på fika finns det så mycket gott du vill bjuda på att det aldrig räcker med bara en sort!

Några av våra klassiska favoriter när det kommer till småkakor är mandelmusslor, finska pinnar, nötkakor, stockholmskakor, strassburgare, kolakakor och kokostoppar. De är alla enkla att baka och bara tanken på dem får det att vattnas i munnen, så det är en självklar hit på kontor Stockholm City. För att vara på den säkra sidan kan det löna sig att ha minst en sort som är fri från gluten, nötter och laktos och då är det faktiskt enklast att baka gluten- och laktosfria kolakakor genom att ersätta smör med laktosfritt smör och mjölet med glutenfri mjölmix. De spröda finska pinnarna blir också supergoda med glutenfri mjölmix, eftersom den ger kakorna lite extra knaprighet.

Kommer du ihåg hur enkelt det är att göra nötkakor? Det är de där runda, gulliga kakorna med en hasselnöt på toppen. Allt du behöver är smör, ägg, strösocker och hasselnötter. Mal ner nötterna (eller köp dem nermalda), smält smör och rör ner ägg och socker. Du behöver inte ens en elvisp för detta recept och de är löjligt goda! Med denna inspiration är du redo att slå på ugnen och sätta igång.