Veganska alternativ i köket

Om du är vegan så har du säkerligen någon gång varit sugen på en riktigt saftig sockerkaka eller kanelbullar. Men att baka veganska alternativ, kan vara lite knepigt om du inte riktigt vet vad du ska ersätta de vanliga ingredienserna med och vad du kan baka. Men däremot krävs det inte någon särskild kunskap för att kunna baka ett gott veganskt alternativ. Så längre du vet vad du ska ersätta mjölk, ägg och grädde med så kommer det inte vara något problem alls.

I denna artikel så kommer vi lista några veganska bakverk som du bör testa på och vad du ska testa på när du bakar veganska kakor och tårtor.

Kolla i den veganska hyllan

Utbudet av veganska alternativ är idag mycket gediget och därför krävs det inte mycket tanke och kreativitet för att kunna ersätta icke veganska ingredienser i köket. Vegansk grädde, mjölk och smör gör att du kan följa dina vanliga recept och ändå anpassa dem efter alla i sällskapet.

Så nästa gång du befinner dig i matbutiken så kan du ta en titt för att hitta ett alternativ som passar. Idag är det faktiskt inte så svårt att vara vegan och det är inte mycket som du behöver uppoffra i matväg.

Rawkakor att testa på

Fördelen med att baka veganska alternativ är att det även är enklare att göra bakverken lite nyttigare. Uteslut grädde och testa på rawbollar eller en god granola bar som gör att du kan ha någonting sött till kaffet utan det dåliga samvetet.